Tunniplaan

        Stuudium

       Menüü

        Koolibuss

        Koolivorm

                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

Väänas toimus kooli ja kogukonna heategevuslik jõululaat

16. detsembril toimus Väänas traditsiooniline heategevuslik jõululaat, mille teenitud tulu kasutatakse  Vääna Mõisakooli laste teaduspäeva korraldamiseks, õpilaste heaoluks ning Harku valla laste toetuseks.

Väikene koolilaat on kasvanud ülevallaliseks kogukonna ürituseks, milles peitub suur väärtus õpilastele, kooli- ja lasteaiaperele kui ka kogukonna koostööks lähemalt ja kaugemalt. Korraldajategi tiim on aasta aastalt laienemas ning sel aastal vedasid üritust ühiselt eest Vääna Mõiskool, MTÜ Vääna Selts, SA Vääna Mõisakool ja Tabasalu Lions Klubi – aitäh sädeinimestele Kristi Reisenbuk, Annely Ruusmann, Aune Lillemets ja Mirjam Frey.  

Laat on suurpärane arenguvõimalus Vääna Mõisakooli õpilastele, kes saavad kogukonna ülese laada jooksul praktiseerida põnevat ettevõtlus- ja suhtlusõpet – tuleb ju päeva juhtida, välja valida ja valmistada müüdavad tooted, arvutada hinnad, mõelda müügitekstid, teha laadal otse kui ka aktiivmüüki, et kogu kaup ikka müüdud saaks. Täpselt nagu päriselt ettevõtluses asjad käivad – nii oleme aktiivseid lapsi ettevõtluspisikuga nakatamas!

Lisaks õpilaste väärt kogemusele annavad oma panuse pea kõik kooli- ja lasteaiapere kui ka aktiivsed kogukonna liikmed – kes koordineerib õpilaste projektõpet, kes kaunistab saali, kes meisterdab head ja paremat, kes müüb seda kõike Pauline kohvikus, kes transpordib inventari – see loetelu võiks jätkuda veel pikalt, pikalt! Puutumata ei jää ka lapsevanemad, sest ka neil on suur roll nii oma laste toetamisel kui ka vajadusel mõisakoolile abikäe osutamisel – teie pühendumus ja panus oma laste arengusse on neile maailma parim eeskuju, hooandja ja julgustaja!  

Mida vahvat me laadal korda saatsime!

Laadamüüki tegid nii õpilased 1. – 6. klassist kui ka kooli- ja lasteaiapere ühine mõisakohvik Pauline. Kõike seda rikastasid meie juurde saabunud laadalised lähemalt ja kaugemalt, et müüa oma imelisi käsitöö tooteid, mis kosutavad nii hinge, meelt kui südant – kindlasti leidis igaüks endale meelepärast, mida ostukotti või kõhtu poetada!

Laadamöllu vedas mõisakooli õpilane Linda Kurvits ja Jaagup Tuisk. Lisaks päeva juhtimisele kostitas Jaagup publikut hea muusikaga. Õpetaja Svea Sokka juhendamisel esinesid Vääna Mõisakooli tantsulapsed ning rahva meelitasid ühiselt laulma õpetaja Katrin Järvlepp ning laululapsed. Päeva lõpetuseks lõbustasid laste meelt Piip ja Tuut, kes proovisid kõigele lisaks ka päevajuhi ametit. 

Oma õnne sai proovile panna Tabasalu Lionsite õnneloosirattal, meisterdada koos Vääna Noortetoa ja käsitööõpetaja Ulvi Vallega, kogeda vahvaid ukraina teemalisi töötubasid Nataliya ja Olgaga.  

"Ukraina maagilised jõulud" töötoad said teoks tänu Eesti Leader Liit, Siseministeerium, Vabaühenduste Liit ja MTÜ Suurupi toetusele Ukraina põgenike kohanemise toetamiseks maapiirkondades.

Soovime kõigile rahulikku ja kosutavat pühadeaega – leidke aeg, et veeta seda kõige lähedasemate ja armsamatega, et saaks kosutatud meel, rikastatud hing ning rõõmustatud süda!